Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Predstavujeme: Plynový detektor Dräger X-am 2500

Po predstavení alkohol testerov značky Dräger sa tentoraz pozrieme na spoľahlivý a flexibilný plynový detektor. Dräger X-am 2500 patrí k špičke medzi bezpečnostnou technikou. Multidetektor deteguje výbušné riziko a úniky plynov ako O2, CO a H2S. Pýšiť sa môže kvalitnou senzorovou technikou a intuitívnym ovládaním.

Pynový detektor Dräger X-am 2500 je určený pre detekciu zdraviu nebezpečnej koncentrácii plynov - O2, CO, H2S. Z našej ponuky si viete vytvoriť kombináciu senzorov, ktorú pre prácu práve potrebujete. Taktiež ponúkame vyhotovenia obsahujúce inovatívny katalytický Ex senzor. Ten vyniká vysokou odolnosťou voči silikónu a sírovodíku. Citlivosť Ex senzoru voči parám a horľavým plynom je v súlade s medzinárodnou normou IEC/EN 60079-29-1 od metánu (CH4) po nonán (C9H20). Prístroj s Ex senzorom je vhodný pre ochranu pred hrozbou explózie.

Funkcionalita a dizajnové riešenie prístroja je upravené tak, aby boli dodržané maximálne bezpečnostné podmienky. Konštrukčná funkčnosť zaisťuje, že plyn môže vstupovať do zariadenia zhora aj zo strany – keď je prístroj napr. vo vnútri vrecka alebo ak je náhodne zakrytý predný vstup plynu.

Prístroj je vysoko funkčný, robustný a cenovo dostupný. Je pomerne ľahký – cca 250g a ergonomický. Ovládanie je jednoduché, intuitívne a v konečnom dôsledku veľmi praktické. Dräger X-am 2500 má integrovaný gumový obal. Samotné senzory nie sú príliš citlivé na nárazy. Zariadenie je tak pomerne dobre chránené proti prípadným pádom a nechceným vibráciam.

X-am 2500_1

Stupeň ochrany krytom má označenie IP 67. To znamená, že zariadenie je vysoko prachotesné a čiastočne kryté pred vniknutím vody – dočasné ponorenie (maximálna hĺbka 1 meter, maximálne trvanie 30 minút). Prístroj nie je citlivý na elektromagnetické žiarenie, napríklad z bezdrôtových zariadení.

Plynový detektor Dräger X-am 2500 funguje spoľahlivo alkalickými a aj s nabíjateľnými NiMH batériami. K detektoru sa dá dokúpiť i nabíjací set, ktorý obsahuje NiMH akumulátor, nabíjací modul a sieťový adaptér. S týmito doplnkami dokážete plynový detektor nabíjať i v aute. Prevádzková doba prístroja sa líši podľa variantov, napríklad pri absencii Ex senzora je prevádzková doba prístroja približne 250 hodín. V zariadení je možné uložiť až 1000 hodín dát.

X-am2500_2

Plynový detektor Dräger X-am 2500 je neoceniteľná bezpečnostná pomôcka. Zariadenie nájdete v rôznych variantoch aj v našej ponuke. Ak vás tento produkt zaujal, môžete sa pozrieť na detailnejšie technické špecifikácie v popise produktu.