Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Predstavujeme: Dräger Alcotest 7510

Pokračujeme v sérii článkov, v ktorých si postupne predstavujeme alkohol testery najznámejšieho výrobcu alkohol testerov, Dräger. Sériu sme začali beznáustkovým testerom Dräger Alcotest 5000, potom sme sa pozreli na kvalitný osobný alkohol tester Dräger Alcotest 3820 a priblížili sme si firemný alkohol tester Dräger Alcotest 5820. Následne prišli na trh nové výrobky Dräger Alcotest 4000Dräger Alcotest 6000, ktoré nahrádzajú už spomínane alkohol testery  Dräger Alcotest 3820 a Dräger Alcotest 5820. V poslednom článku sme si predstavili Dräger Alcotest 6820, ktorý sa dá využívať aj ako dôkazný alkohol tester. Teraz sa pozrieme na asi najznámejší alkohol tester vôbec, Dräger Alcotest 7510.

Dräger Alcotest 7510 je nástupcom známeho modelu 7410. Zariadenie patrí doslova medzi celosvetovú špičku v oblasti alkohol testerov. Vo veľkej miere je využívaný policajnými zložkami a zároveň ide o najznámejšie dôkazné meradlo. Mohutná stavba tela v sebe ukrýva špecifický senzor na detekciu alkoholu s priemerom 1". Vďaka tomu zariadenie vyniká bezkonkurenčnou presnosťou, pričom výsledok nie je ovplyvnený inými substanciami v dychu testovanej osoby alebo v okolitom prostredí. Telo prístroja je pogumované a vpredu má veľký, ľahko čitateľný LCD displej.

Odporúčaný počet meraní prístroja v priebehu týždňa je okolo 500 meraní a ponúka pamäť až pre 5000 vykonaných dychových skúšok. Rozsah merania je až do neuveriteľných 6,00‰. Prevádzková teplota je od -10°C až do +50°C, skladovacia teplota je už od -40°C do +70°C.

Dräger Alcotest 7510 využíva špeciálne náustky s označením Classic. Tieto okrúhle náustky majú spätnú klapku, čo zabraňuje prípadným pokusom o podvádzanie počas dychovej skúšky (vdychovanie vzduchu z testera a pod.). Pre Dräger Alcotest 7510 bez typovej certifikácie (čo znamená, že s daným zariadením nebudete vedieť vyvodzovať pracovno-právne dôsledky) sú určené náustky využívajúce systém „Slide´n´click“. Tieto náustky sú určené aj pre väčšinu testerov od značky Dräger (napr. Dräger Alcotest 3000, Dräger Alcotest 6000, Dräger Alcotest 6820,...). Treba podotknúť, že používanie oboch typov týchto náustkov zaručuje vysoké hygienické štandardy.

Dräger Alcotest 7510 sa predáva v pevnom plastovom kufríku. V ňom sa nachádza spomínaný alkohol tester, trojica náustkov a šnúrka na ruku. Zariadenie si viete kúpiť aj ako Full Kit, v ktorom sa nachádza všetko, čo potrebujete k ľahkej a bezproblémovej archivácii výsledkov z dychových skúšok. Okrem už spomínaného testera sa tam nachádza i mobilná tlačiareň, ktorá je jednoducho prepojiteľná so zariadením. Pre plné využitie potenciálu zariadenia, obsahuje Full Kit i PC softvér a USB kábel pre prepojenie alkohol testera s počítačom.

Dräger Alcotest 7510 nájdete i v našej ponuke. Ak vás zaujal, môžete sa pozrieť na detailnejšie technické špecifikácie v popise produktu.

7510fullkitnahlad