Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Digitálne alkohol testery spoločnosti Dräger

Ako sme si už povedali, spoločnosť Drägerwerk AG & Co. KGaA je silná značka zaoberajúca sa bezpečnosťou a medicínou. Najväčšiu popularitu majú na našom území hlavne pre ich alkohol testery, ktoré majú súhrnné označenie Alcotest.

Samotný nápad pre výrobu vlastných alkohol testerov vznikol zhodou náhod. Niekoľko zamestnancov firmy Dräger sa ukázalo ráno v práci po neskutočne zábavnej noci. Na základe novovzniknutej situácie sa firma musela pripraviť na ďalšie prípadné vpády podgurážených zamestnancov do práce a v roku 1953 prišla s prvou súpravou na zisťovanie prítomnosti alkoholu. Tieto prvé testy fungovali na báze kremíkových kryštálov. Keď cez tieto kryštáliky prešiel dych s alkoholom zmenili farbu, čím indikovali pozitívny výsledok. Táto metóda sa používa pri niektorých jednorazových testoch dodnes.

7410Prvý digitálny alkohol tester spoločnosti Dräger bol predstavený už v roku 1980. Bol to predchodca dnešného testeru Alcotest 7510, Alcotest 7310. Tento prenosný a pomerne presný tester pracoval s polovodičovým senzorom. Časom sa ale ukázalo, že polovodičový senzor sa  používaním pomerne rýchlo opotrebovával a bolo nutné vymyslieť niečo nové. Práve preto v roku 1988 nastupuje na trh náhrada - Alcotest 7410. Tento tester pracuje už so spoľahlivým elektrochemickým senzorom.

V dnešnej dobe vyrába Drägerwerk AG & Co. KGaA niekoľko typov alkohol testerov, pričom všetky majú elektrochemický senzor a dokážeme ich využívať prakticky kdekoľvek. Podľa typu sú vhodné ako pre osobné používanie tak aj meranie viacerých osôb v krátkom čase. Prekvapením teda nemôže byť výroba presného dôkazného meradla.

 

 

Osobné alkohol testery    Alcotest 3820
Firemné alkohol testery   Alcotest 3000
Alcotest 5510
Alcotest 5820
Testery na kontrolu zamestnancov  Alcotest 6820
Certifikované (dôkazné) testery Alcotest 7510
Beznáustkové testery Alcotest 5000

 

Všetky tieto testery si môžete zakúpiť aj v našom e-shope. Nové alkohol testery (bez výnimky) posielame nakalibrované a bez poplatku. Taktiež každý z týchto testerov vieme kalibrovať.Kalibráciu pre tieto testery odporúčame vykonávať každých 6 mesiacov.